Fülakupunktúra

A fülakupunktúrával a  NADA-protokoll szerinti 5 pontot szúrjuk, a kezelés során a szervezet öngyógyító tevékenységét aktiváljuk.

Talán benned is felmerült, hogy…

…mi történik majd pontosan?

 

Fertőtlenítővel kitöröljük a füled és belehelyezünk 5 tűt. Ez kellemetlen lehet egy picit, de nem fáj.

Ha nem bírod a tűt, akkor fülakupresszúra formájában is megoldható. Ebben az esetben mágnesgolyót vagy magot ragasztok a füledbe ugyanazokba a pontokba és így stimuláljuk a pontokat.

…miért működik?

 

A hagyományos kínai orvoslásra épül.

Minden egyes pont egy-egy meridiánhoz is kapcsolódik, ami egy adott szervre is hatással van.

A test öngyógyító folyamatait indítjuk be ezek stimulálásával.

…hány ülés szükséges egy probléma megoldásához?

 

Szenvedélybetegségek esetén 6 hetes protokollal dolgozunk, egyéb más esetben, pedig érdemes kineziológiát elővenni és megkérdezni az izmot, hogy mennyire van szükség (vagy mennyit bír) aznap a test.

…mit érzel majd?

Tű esetén, egy tűszúrást érzel, de lehet magot vagy mágnesgolyót kérni, akkor azt odaragasztjuk és semmi kellemetséget nem érzel.

…milyen sűrűn lehet ismételni?

 

A 6 hetes protokoll tűvel mindennapos szúrást igényelne, de persze erre is van már nyugati megoldás. A magocska és mágnes golyó ebből a szempontból is sokat segít nekünk, akkor nem szükséges mindennap járni, elég 3-6 naponta.

…végleges lesz -e az eredmény?

 

Ez egy bizonyított, működő módszer, amit államilag elismernek és az MTA is, de nyilván minden egyénfüggő, így nem ígérhetek 100%-os garanciát.

Praktikus tudnivalók

Ki vehet részt a kezelésen? A fülakupunktúra bizonyos esetekben ellenjavalt, ilyenek: pacemaker; áldott állapot; sebbe, varrba, anyajegybe nem szúrunk; aranyér esetén csak egy pont marad ki; fertőző bőrbetegség

Jelenleg CSAK fülakupresszúrával foglalkozom és elsősorban kiegészítésképpen használom a kineziológia vagy EFT alkalom mellé.