Érzelmi felszabadítás technika
EFT

Érzelmi Felszabadítás Technikát jelent magyarul. Alapvetően egy stresszoldó és személyiségfejlesztő módszer. Van benne minden, amitől jól működik. Az akupresszúrát, kineziológiát is nyomokban felfedezhetjük benne. Nyugtató hatása van, hiszen az akupunktúra érzelmi változata, mondja Gary Craig, aki kifejlesztette ezt a módszert, csak tűk nélkül.

Talán benned is felmerült, hogy…

…mi történik majd pontosan?

A beszélgetés teljesen fájdalommentes. Viszonylag rövid probléma ismertetés után az adott pontok ritmusos kopogtatása történik. Majd ezt ismételjük többször, amíg az adott problémát nem érezzük 0 erősségűnek.  Az ülés időtartama 90 perc. Azokat a szavakat ismétlem el, amiket az ügyfél mondott. Megkérdezem mit érez és ezekre kezdünk el kopogtatni.

Például azt mondja, hogy csalódottságot éreztem, akkor azt fogjuk mondani. Annak ellenére, hogy csalódottságot éreztem, mégis szeretem és elfogadom magam.

…miért működik?

 

Ma már egyre több kutatás jelent meg az EFT-ről. Fontos része a meridiánok, akupresszúrás pontok ismerete és az is, hogy hangosan elismerjük, kimondjuk a problémánkat. Az is segít,  hogy pozitív gondolatokat üzenünk vele magunknak és közben elfogadjuk azt is, amit érzünk.

…hány ülés szükséges egy probléma megoldásához?

 

Ezt nehéz előre megmondani, de kb. 2-8 alkalom. Nagyon fontos, hogy a problémának hány aspektusa (oldala) van, amivel foglalkozni szükséges.

Korlátozó hiedelmek oldására az egyik legjobb eszköz. Sajnos a tudatalattinkban elraktározott meggyőződéseinket, amiket már lehet, hogy a családtagjaink is így csináltak előttünk nagyon nehéz megváltoztatni. Ebben jó eredményeket lehet elérni Dr. Bruce Lipton szerint is EFT-vel.

…mit érzel majd?

Ez egyénileg változó, de van, akinek felerősödnek az érzelmei, valakinek azonnal elmúlnak még az ülésen. Ha fel is erősödnének az érzelmek, ez 1-3 napon belül elmúlik. Lehet, hogy azonnal megszűnik és nem mindenki érzi magát rosszabbul, ez kisebb százalékban fordul elő.

…milyen sűrűn lehet ismételni?

 

 

Itt nem szükséges 1 vagy 2 hetet kihagyni, 3-4 naponta is meg lehet ismételni. Előfordulhat, hogy sürgősen változásra van szükség akkor lehet naponta is.

…végleges lesz -e az eredmény?

 

Általában végleges. Akkor lehet, hogy nem, amikor több más aspektusa is van a problémának. Például egy autóbalesetnél sok aspektusra kell kopogtatni. Arra, hogy csikorog a fék, csattanás hallatszik, esetleg vért látunk, bűntudatra, esetleg szagokra, amiket akkor érzünk. Ha ezekre mind kopogtatunk külön akkor lesz eredményes a módszer. Ezért fontos, hogy ha elmegyünk egy ilyen beszélgetésre minél több részletet osszunk meg, ami csak eszünkbe jut, mert különben saját magunk ellenségei vagyunk. Az emberek hajlamosak a kellemetlen dolgokról nem beszélni, pedig itt minden érzés és gondolat fontos.

Célszerű tesztelni az eredményt, de csak felügyelettel.

Praktikus tudnivalók

Ki vehet részt EFT ülésen? Bárki, aki szeretne változtatni egy adott elakadáson. Az EFT jelmondata, hogy NEM JÓ MINDENRE, DE PRÓBÁLD KI MINDENRE, hátha mégis segít.

Mennyibe kerül? Egy alkalom ára: 19.000 Ft/90 perc.