Coaching

Mi is az a coaching?

Én a szót úgy fordítom, hogy lelki edző, mert a coach szó, edzőt jelent és ha a sportolóknak a kimagasló eredményért szükségünk van edzőre, akkor nekünk embereknek az élet nehézségeiben is szükségünk lehet egy ún. edzőre, aki segít minket, támaszt nyújt nekünk. A coach nem életvezetési tanácsadó, ahogyan sokan fordítják, nem ad ugyanis tanácsot. Azt szeretné tudni, hogy benned mi lakozik! Te mire vagy képes és Te hogyan tudod megoldani. Minden ember más és mindenki máshogyan old meg egy előtte álló feladatot. A coach kérdezéstechnikával és egyéb egyéni eszköztárral rendelkezik. Ez az ő varázsereje.

A következő blog bejegyzést kérlek olvasd el, mielőtt belekezdenél:

http://lelkiedzo.blog.hu/2018/04/29/12_dolog_amit_erdemes_tudni_a_coachingrol_mielott_belevagsz

Hogyan is néz ki egy coaching ülés?

Az első találkozás alkalmával írásbeli szerződést kötünk, amiben benne van ki mit vállal. Én például titoktartást vállalok, egy esetet leszámítva: bűncselekmény elmesélésében nem. Ilyet kérlek ne is várj tőlem!

Külső szemlélő részére baráti beszélgetésnek tűnhet, de a coaching strukturáltabb és fontos különbség, hogy itt csak az ügyfél van középpontban.

Az első alkalommal megbeszéljük, hogy mi a téma, amivel érkeztél, a fő elakadás, amin változtatni szeretnél. Megbeszéljük miket próbáltál eddig és miket nem. Az első lépést már az első alkalom után meg kell tenned!

Minden alkalom végén házi feladatokkal fogsz távozni. Az első alkalom kérdéseinek is le kell ülepednük, éppen ezért 1 hét általában eltelik a két ülés között, de lehet ez maximum két hét is, annál több nem szerencsés.

A következő alkalommal megbeszéljük, hogyan ment az első lépés és a házi feladat. Kielemezzük, hogy mi ment gördülékenyen és mi az, ami esetleg problémát okozott és miért.

Bizonyos témákhoz elegendő lehet 1-2 ülés is, összetettebb témáknál változó lehet az ülések száma. Nehéz előre megmondani, mert minden ember más és más. Ami mindenképpen fontos és itt is szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy Te kellesz hozzá és, hogy TE megtedd az első majd a második lépést. Ha most úgy érzed, hogy még nem vagy elkötelezett vagy jelenleg nem tudsz beiratkozni egy tanfolyamra, mert éppen otthon vagy a kisbabával, akkor lehet, hogy célszerűbb addig várni, amíg már tudsz is tenni a célodért! Akkor fogod magad jól érezni. Csak elméletben nem működik a coaching!

Egy coaching ülés ára: 8000 Ft/60-90 perc

Aki nyitott rá, annál szívesen alkalmazom a coachingot az EFT módszerével együtt. Úgy gondolom, hogy sokkal gyorsabb az eredmény a kettő módszer közös alkalmazásával.

Amennyiben a kettő módszert együttesen alkalmazom, az ára: 10.000 Ft/90 perc

Ha kérdésed van, keress bátran.