EFT (Érzelmi Felszabadítás Technika)

Mi is az EFT?

Érzelmi Felszabadítás Technika magyarul. Nagyon sok mindenre alkalmazható módszer, ami a kínai akupresszúrás pontokon alapul, ami 5000 éves múlttal rendelkezik, ezt fejlesztette tovább Gary Craig, aki hosszú éveken keresztül kísérletezett míg megalkotta ezt a működő módszert. Kiválóan működik testi tünetek kezelésére, régi rossz emlékeknél a rossz érzés megszüntetésére, függőségek és fóbiák kezelésére is. Van benne minden, amitől jól működik. Kérdezéstechnika, kis NLP, pontok stimulálása, az energia áramlása, érintés és a figyelem, amit megkap az ügyfél.

Az EFT alapvetően egy stresszkezelő módszer. Selye János is elmondja, hogy az orvostudománynak a stresszt kellene kezelnie, ha ugyanis a stressz sokáig fennáll a szervezetünkben, akkor megbetegszünk. Nyugtató hatása van, hiszen az akupunktúra érzelmi változata, mondja Gary Craig, csak tűk nélkül. De ugyanazokat a pontokat stimuláljuk.

Mire jó az EFT?

Mivel a testi tünetek jelentős részének is lelki oka van, így testi és lelki eredetű problémáknál is eredményes. Az EFT valójában egy stresszkezelő módszer. Mivel ezekkel az akupunktúrás pontokkal csökkenteni tudjuk a stresszt, így a legtöbb probléma megváltozik.

  • fóbiák kezelésére
  • traumák/régi emlékek
  • függőség
  • fizikai/testi fájdalom

Mi történik egy kezelésen?

A kezelés teljesen fájdalommentes. Viszonylag rövid probléma ismertetés után az adott pontok ritmusos kopogtatása történik. Majd ezt ismételjük többször, amíg az adott problémát nem érezzük 0 erősségűnek. Mivel sok probléma energia hiány miatt alakul ki, ezért is kiváló módszer az EFT, energiát visz be a szervezetbe. A kezelés időtartama 40 és 80 perc között alakul körülbelül.

Ki vehet részt a kezelésen?

Bárki, aki szeretne változtatni egy adott problémán. Konkrét dologgal szükséges jönni. Fontos, hogy el tudja fogadni az ember, hogy megérintik (kopogtatják) ezeken a pontokon.

Kinek ajánlott?

Bárkinek, akinek van bármilyen fóbiája (egér, víz, magasság stb.), rossz emlékei, egy felnőtt embernek kb. 100 ilyen „traumája” van, amin kellene dolgoznia. Akinek függősége van (édesség, játék, dohány, alkohol stb.), és testi fájdalom esetén is. A testi fájdalmak nagyon jelentős része kb. 90%-a lelki eredetű, így a stresszkezeléssel és a meridián pontok „akupresszúrájával” az ellenállás kezeléssel megszüntethető szinte bármilyen probléma.

Az EFT jelmondata, hogy NEM JÓ MINDENRE, DE PRÓBÁLD KI MINDENRE hátha mégis segít.

Hány kezelés szükséges egy problémához?

Ezt nehéz előre megmondani, de kb. 2-8 alkalom. Kisebb problémáknál kevesebb idő, régóta fennálló, akut problémánál ez az alkalom lehet több is. Nagyon fontos, hogy a problémának hány aspektusa (oldala) van, amit kezelni szükséges.

Korlátozó hiedelmek oldására az egyik legjobb eszköz. Sajnos a tudatalattinkban elraktározott meggyőződéseinket, amiket már lehet, hogy a családtagjaink is így csináltak előttünk nagyon nehéz megváltoztatni.

Mit érezhetsz?

Ez egyénileg változó, de van, akinek felerősödnek az érzelmei, valakinek azonnal elmúlnak még a kezelésen. Ha fel is erősödnének az érzelmek, ez 1-3 napon belül elmúlik. Lehet, hogy azonnal megszűnik és nem mindenki érzi magát rosszabbul, ez kisebb százalékban fordul elő.

Milyen sűrűn lehet a kezelést megismételni?

Itt nem kell 1 vagy 2 hetet kihagyni, 3-4 naponta is lehet a kezelést alkalmazni. Előfordulhat, hogy sürgősen változásra van szükség akkor lehet naponta is.

Végleges lesz-e az eredmény?

Általában végleges. Akkor lehet, hogy nem sikerül, amikor más aspektusa is van a problémának. Például egy autóbalesetnél sok aspektusra kell kopogtatni. Arra, hogy csikorog a fék, csattanás hallatszik, esetleg vért látunk, bűntudatra, esetleg szagokra, amiket akkor érzünk. Ha ezekre mind kopogtatunk külön akkor lesz eredményes a kezelés. Ezért fontos, hogy ha elmegyünk egy ilyen kezelésre minél több részletet osszunk meg a kezelővel, mert különben saját magunk ellenségei vagyunk. Az emberek hajlamosak a kellemetlen dolgokról nem beszélni, pedig itt minden érzés és gondolat fontos.

Célszerű tesztelni az eredményt, de csak felügyelettel.

Mennyibe kerül egy kezelés?

Időben nem biztos, hogy mindenkinek ugyanannyi ideig tart egy kezelés. 40-80 perc között.

A kezelés ára: 9000 Ft

Ha bármilyen kérdés felmerült benned ezzel a módszerrel kapcsolatban, kérdezz bátran e-mailben: lelkiedzo@gmail.com vagy telefonon: 06-20-363-13-88.